torsdag 18 juni 2009

midsommar = prestationsångest ??

Så fort det blir midsommar så har alla den här lite romantiska bilden om soligt väder, trevligt sällskap, picknick, midsommar krans, fly stan, grilla och dricka lite gott vin, sitta ute och surra halva natten och riktigt mysa, som en tjej sa idag, lite pripps blå reklam liksom. Så är det, jag vill också ha det så, som säkert så många. Men hur många är det som har den perfekta midsommaraftonen? Hur många är det som har ångest för dom egentligen inte har en sån midsommar planerad eller kanske inte har några planer alls?

Vi som dessutom bor i ett kallhål, ett vinterland som inte tinat upp till midsommar, för oss skulle de väl passa bättre med drömmar om en midsommar med en brasa, god mat och en bra film, sitta under varm filt och mysa, men istället kommer så många stå där med dunvästen och mössan och svära åt grillen som aldrig blir riktigt klar, ingen kommer att vilja sitta ute halva natten och absolut inte bada från klipporna.

Nä vi blir lurade, och förda in i en sommar depression av dessa reklamer på teve och romantiska drömmar om den perfekta midsommarafton. Hur ni än firar eran midsommar så är den säkert perfekt för just er.

Glad Midsommar!!

1 kommentar:

Querelle sa...

Kunde inte sagt det bättre själv! :) Jag har plockat in blombuketter, tänker grilla på balkongen, och njuta av värmen inomhus. För om det ska vara 7 grader och regn så inte fan ska man behöva sitta ute och tjursitta bara för att man ska göra det på midsommar. Näe, tacka vet jag en varm brasa och sitta uppe och surra halva natten framför den istället. Hoppas du får en fin midsommar!